Top
Bio Carbo Box Co2 navulset
Nieuw
  • Bio Carbo Box Co2 navulset
10,50Navulling voor Co2 aquarium set op basis van oesterzwam paddenstoelen
Het toevoegen van Co2 is al een lang bekend principe om waterplanten beter en sneller te laten groeien. Nieuw is deze set die met behulp van oesterzwammen Co2 produceert. De set bestaat uit een emmer die wordt gevuld met een voedingsbodem en sporen van de oesterzwam. 
Deze oesterzwam is een smakelijke eetbare paddenstoel en speciaal geselecteerd zodat deze soort geen sporen produceert die irritatie van de luchtwegen kunnen veroorzaken.

De voordelen van deze set zijn:

- een langdurige en gecontroleerde toevoer van Co2 (2 tot 3 maanden)
- de voedingsbodem is gemaakt van volledig biologisch   
  gerecycled materiaal
- door de Co2 krijg je een beteren en snellere planten groei
- de restanten kunnen op de composthoop, tuin of groene 
   afvalbak
nieuwe aanplant                           3 maanden laterNadat er kokend water aan de korrels is toegevoegd en deze zijn afgekoeld worden de sporen vermengd met de voedingsbodem. Dit moet worden gedaan in een schone omgeving en bijvoorbeeld met een lepel. Pas op met het mengen, probeer contact met de voedingsbodem te vermijden omdat ongewenste, in de lucht en op je handen aanwezige sporen van ander schimmels, gemakkelijk het proces kunnen verstoren.
Als alles goed is vermengd kan het deksel er op en kan de set met behulp van de luchtslang worden aangesloten op het aquarium.
Bijna direct beginnende sporen Co2 te produceren en profiteren de planten van extra Co2.

Deze set produceert slechts kleine hoeveelheden Co2 dit maak overdoseren van Co2 bijna niet mogelijk.
Er zijn echter een paar risico's die je beter kunt vermijden. Een zeer lage GH en KH waarde maakt het mogelijk dat je zuurtegraad, door Co2, van het water snel te laag wordt.
Dit is gemakkelijk te controleren en door een permanente Co2 meter in je aquarium te hangen en deze regelmatig de kleur controleren vooral s'morgens vroeg.

Het risico van overdoseren kan vooral in het donker optreden als je planten geen zuurstof opnemen maar zelf ook Co2 producen.
In geval van twijfel haal je in het donker de Co2 slang uit het water of bouw je een eenvoudig systeem dat voorkomt dat er in het donker te veel Co2 in het water terecht komt.
Laat wel de luchtpomp doorlopen want je oesterzwammen kunnen sterven als ze te weinig zuurstof krijgen.

Als er zich knoppen van de paddenstoelen beginnen te vormen (na 6 tot 8 weken) kun je de emmer in het licht zetten op een vochtige plaats en vormen zich er paddenstoelen. Je kunt de set ook laten doorgaan met deksel erop dan vormen zich geen paddenstoelen maar na een maand of 3 sterven ze af.

De hele cirkel kun je nu herhalen door online een nieuwe startset te bestellen.
 

Artikelnummer: 20190304

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code