Top
3D-printer Ultimaker original

Het Nederlandse merk Ultimaker levert betrouwbare 3D-printers als bouwpakket en als kant en klare machines. Wij hebben deze machines gemonteerd om de printers zo goed mogelijk te leren kennen.
Dit heeft er toe geleid dat er inmiddels één zeer betrouwbare machine staat die dagelijks word onderhouden en zo nodig bijgesteld.

In MakersDen staat een Ultimaker Original. De Original is een eenvoudige 3D-printer die één kleur kan printen.

Er kan geprint worden met PLA en ABS. Er is standaard een hoeveelheid PLA aanwezig. Klik hier voor meer informatie over de diverse soorten en kleuren filament.


Om te kunnen printen heb je een .stl bestand nodig of .dxf bestand. In een .stl bestand kunnen wij geen aanpassingen doen, in een .dfx bestand wel. Je kunt altijd even mailen naar heg.gerritsen@gmail.com als je twijfels hebt over je ontwerp.  


Het printen met de 3D-printer kost €6,- per uur tijdens de open inloop (zie openingstijden). Dit is inclusief materiaal. Heb je geen ervaring met het werken met de 3D-printer dan komt er €10,- opstart kosten bij.


Programma’s om een 3D-tekening mee te maken zijn:

http://www.freecadweb.org/ (open source 3D ontwerpen)
https://www.tinkercad.com/ (3D ontwerpen voor kinderen, of als allereerste kennismaking met 3D ontwerpen uitermate geschikt)
http://www.123dapp.com/design (de volwassen versie van tinkercad)
http://www.sketchup.nl/ (veelgebruikt, van Google)
http://www.netfabb.com/basic.php (voor het controleren van 3D bestanden)

Je kunt ook een 3D-scan van jezelf maken en deze bij ons printen.